Referenser

Filmning på Guldstänk i Västerås. Fotograf: Henrik Mill

Det är inte bara vi som tycker att Västerås är en fantastisk mötesstad. Här hittar du referenser från personer som har arrangerat möten av olika slag i Västerås. Vill du vara med och bidra till denna sida? Kontakta oss på Västerås Convention Bureau!

Offentliga rummet 2019 och KommIT:s Digitaliseringsdagar 2017

– Västerås Convention Bureau har varit jättebehjälpliga. Man kan komma dit med en ganska löst sammansatt fråga och de hjälper mig att reda ut vad jag behöver tänka på och vilka möjligheter som finns. De ger då en buffé av lite olika scenarios på hur man kan gå tillväga.

Jörgen Sandström, Digitaliseringsdirektör, Västerås stad

ICA 100 år. Fotograf: Avig Photo

ICA’s 100-års jubileum 2017

– ICA började sin resa och historia i Västerås 1917. Och då vi stod inför planeringen av tidernas största event och 100 års jubileum kändes det naturligt att vi skulle ha detta firande i samma stad där allt började. Kunde Västerås tillmötesgå alla de önskningar och krav?

Men vi såg att Västerås Convention Bureau var en partner som var på hugget för att lösa detta uppdrag med tillhörande utmaningar; arenor, lokaler och hotell blev uppbokat för 3000 gäster i 2 dagar i Västerås.

Mia Ravnborg, projektledare, ICA’s 100-års jubileum 2017

– För oss var det självklart att välja Västerås! Det var tydligt att man i Västerås jobbar nära tillsammans för att ge gästerna den ultimata servicen och upplevelsen.

Magdalena Sekkenes, Public Relations Manager, ICA-handlarnas Förbund

I samband med firandet som hölls på Fiskartorget och sedan Aros Congress Center, invigdes även Hakon Swensons allé, gångstråket mellan Vasaparken och Svartån till minne av ICAs grundare.

Vårmöte i klinisk kemi 2018 och LINUS-dagarna 2016

– Västerås är en nästintill perfekt mötesstad! Det som är bra är att det är gångavstånd mellan kongresscenter, hotell och kommunikationer.

Fördelarna med staden är att den är lagom stor, nära vatten, nära Stockholm och Arlanda och bra tillfartsvägar. Vi har vid alla våra kongresser haft ett bra samarbete med Aros Congress Center. Jag uppskattar speciellt flexibiliteten, resurserna de har och lokalerna lämpar sig mycket bra.

Per Bjellerup, Verksamhetschef, överläkare. Laboratoriemedicin Västmanland

Medicinteknikdagarna 2017 och 2009 samt pHealth 2015

– Genom Västerås Convention Bureau så har de hjälpt till att kunna lyfta arrangemanget och stöttat oss. Västerås är nära och det är enkelt att ta sig hit oavsett varifrån man reser. Det finns fantastiskt bra mötesmöjligheter och ett väldigt bra samarbetsklimat.

Maria Lindén, professor i hälsoteknik Mälardalens Högskola

Porträttbild på Dan Epel. Foto: Pressbild

Creative meetings

Det är alltid en utmaning att hitta städer som på ett bra sätt kan ta emot drygt 2500 gäster under flera dagar. Västerås är dock en sådan stad som klarar av detta på ett mycket bra sätt.

Här finns en möjlighet att skapa mycket bra logistik mellan resor, boende och aktiviteter. Vi etablerade tidigt i projektets planering en kontakt med Västerås Convention Bureau. Här fick vi en mycket bra vägledning och stöd under projektet.

Vi vill varmt rekommendera Västerås för ert nästa möte.

Dan Epel, Creative Meetings