Aktiviteter

Nyrostade kaffebönor hälls ner i en kopp. Fotograf: Oscar Helgestrand/Pressbild

Tid för att svetsa samman människor eller ett trevligt avbrott är både uppskattat och viktigt under ett möte. I Västerås erbjuds massor av alternativ. Fundera ut vilken typ av aktivitet som passar just er och ert möte. Teambuilding genom cookalong, provsmakning av mat och dryck eller fart och fläkt i 50 knop på Mälaren, är bara några exempel på den bredd av kringaktiviteter som finns att välja bland.

Sjönära aktiviteter

Med Mälaren alldeles intill erbjuds det självklart många aktiviteter på eller nära sjön, lugna som fartfyllda. Med Sjöevent kan ni bland annat åka RIB-båt med hela teamet eller hyra en skärgårdsbåt och kryssa runt genom den vackra skärgården. Hos Aktivt uteliv kan ni hyra havskajaker, stand-up padel boards eller långfärdsskridskor. Mälaren är alltid full av liv, sommar som vinter!

Upptäck Västerås

Västerås är fullt av historia, intressant kultur och vackra miljöer. Välj bland många olika guidadeturer och platser i Västerås. Historiska landmärken som Anundshög och Västerås domkyrka är också väl värda ett besök.

Aktivitet på Mälaren vid Västerås Gästhamn. Foto: BildN
Skaldjursplatå på Kajplats 9 i Västerås. Foto: Pressbild

Aktiviteter för sinnet

Trigga era sinnen! Vad sägs om att ta med teamet till Saluhallen slakteriet? Här kan ni gå på matsafari, lära er att brygga öl eller låta kaffe experterna på Björklunds Kafferosteri lära er allt de kan om kaffe.

I Västerås finns restauranger med klass, flera som kan stoltsera med rekommendationer från White Guide. Ett skaldjursfat med mälarutsikt på Kajplats 9 kittlar både smak och syn. På The Steam hotell kan ni trigga alla era sinnen utöver det vanliga. Välkommen till en destination som skiljer sig från mängden, som dessutom erbjuder konferensrum för upp till 500 gäster. Här upplever ni en ny värld, hisnande utsikt, spännande mat och en stor poolclub med spa. I samma byggnad, rättare sagt i det gamla ångkraftverket, kan ni utmana varandra i de häftiga vattenrutschbanorna på Sveriges första actionbad Kokpunkten.
Vill ni uppleva en bredd av Västerås restaurangutbud? Då kan ni gå en matvandring med Företagsvolontärerna, en garanterat kulinarisk upplevelse som går att kombinera med en guidad tur av Västerås samtidigt som ni bidrar till välgörande ändamål och ett socialt hållbart Västerås.

Djur- och naturupplevelser

Vill ni istället träffa skogens konung och andra spännande djur, kan Kungsbyn erbjuda skräddarsydda företagsaktiviteter efter era önskemål. Västerås skärgård är fantastisk och bjuder på många upplevelser. Med Rederi Mälarstaden kan ni upptäcka Västerås till sjöss.

På ön Björnö i Mälaren kan ni arrangera egna sportaktiviteter, klättra i höghöjdsbana och hyra olika typer av utrustning för prova-på aktiviteter hos Aktivt uteliv.

Det är ni som sätter ribban! Västerås erbjuder det mesta, där alla aktiviteter och sevärdheter kan nås inom några kilometer.

Barn klappar grisar på Kungsbyns Djurpark i Västerås. Foto: BildN

Tips på fler aktiviteter!

Hjärta Visitvasteras.se
Göra i Västerås